22 Ağu 2014

Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #2


   Geçen yazımda hedefimiz Kore'ye giderken ihtiyacımız olan bi miktar bütçeden bahsetmiştim ki bu sadece gidiş-kalış-geliş miktarıyla alakalıydı. Bunların dışında gezeceğimiz yerlere kullanacağımız taşıt ücretleri, metro, otobüs, teleferik gibi (taksi kullanamayız, öğrenciyiz biz! ), yeme-içme, bikaç hatıra, öteberi, uğradığımız mağazalarda kaçırmayacağımız indirimler, gezeceğimiz müzeler ve tabi ki Namsan Tower ! Geri dönmemizi dört gözle bekleyen akraba hediyelerini tamamen aklınızdan çıkarın, hediye alacak kadar lüks davranamayız arkadaşlarım. Ama gözünüz korkmasın, her şekilde gezimizi ucuza kapatmaya çalışacağız.


   Hostelimize yerleşip, düzenimizi kurduktan sonraki ilk durağımız tabi ki de Seoul'un gözbebeği olan Gwanghwamun Meydanı. Birçok diziye konu olan, sevgililerin sırılsıklam ordan buraya koşuşturduğu su fıskiyeleriyle, Kore için çok önemli olan Kral Sejong ve Amiral Yi Sun Shin heykeliyle, meydanın arkasında bulunan metroyu kullanarak kolayca gidebileceğimiz hoş ve güzel bir yerdir. Metro ücreti 1000 won imiş ve ayrıca 500 won da kart depositi olarak veriliyormuş. 1000 won yaklaşık 1.90 liraya denk gelmektedir ki hesaplarken iki katı diyerek kolayca hesaplayabilirsiniz. Araştırmalarıma göre meydana gidebilmemiz için Gwanghwamun İstasyonu’ndan (Metro 5. Hat) 2. ya da 3. çıkıştan dümdüz yürümemiz gerekiyor.


     İkinci rotamız Bukchon Hanok Village. Bukchon korece Kuzey köyü anlamına geliyormuş. Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişi anlatan geleneksel kore evleri korunmaya devam ediyormuş. Bunları nereden mi biliyorum, sizler için araştırıyorum dostlarım. Ayrıca Personal Taste, 1 Night 2 Days dizileri burada çekilmiş ki bu evleri görünce benim gibi hepinizde bunu direk tahmin etmişsinizdir. Gyeongbok ve Changdeok saraylarının ortasında yer alan bu güzel yere Hongkik’ten bineceğimiz metrodan line 3′e geçerek Anguk istasyonunda inebilirmişiz ve çıkış kapımız Exit 3.


   Araştırmalarımca bu yere çokta uzak olmayan Changdeokgung Sarayı'na yürüyerek geçiş yapabiliriz. Günümüzde sadece beş tane saray kalmış olsa da içlerinde en iyi korunan saray burasıymış. Arka bahçesini de gezmeyi unutmayalım, meşhur ve güzel olan bu bahçede 300 yaşından daha büyük bir bir ağaç, küçük bir gölet bulunmaktaymış. Normal giriş bileti 3000 won ama biz öğrenciyiz abicim hop diye girersek 1500 won la öğrencilere kıyak geçiliyormuş.



  Ve tabiki de size beleşe girebileceğimiz ve Kore tarihini dibine kadar yaşayabileceğimiz bir müze buldum, araştırırken. Seyahatimizi ucuza kapatmaya çalışıyoruz o yüzden nerede beleş oraya yerleş !
İşte Kore Ulusal Saray Müzesi. Bu müze 1992 yılında açılmış olup Joseon Hanedanlığı'ndan kalma emanetleri sergilemektedir. Gwanghwamun meydanını gezdikten sonra buraya uğrayabiliriz. Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 1. çıkıştan 10 dakika yürüyebiliriz. Kusura bakmayınız ki oradan buraya bağlantılı bi liste oluşturamadım araştırdığım kadarıyla önüme gelen güzel yerleri size sunuyorum.

    Ve sona hepimizin merakla beklediği ve yalnız monitorlardan yetim gibi izlediğimiz, aşıkların isimlerini yazıp tellere astıkları kilitlere özenip iç çektiğimiz yeri sakladım. Tabi ki Namsan tower !
Namsan Parkı’nın yanında yer alan Namsan Station’dan Seoul Tower’a çıkan teleferiğe binmemiz yeterli olurmuş. N Seoul Tower olarak da biliniyor. Hatta daha çok o şekilde biliniyor desem yanlış olmaz. Giriş ücretleri genç ve yetişkinlere 7000 won, yani öğrenciyiz diye ucuza giremiyoruz ancak çocuk veya 60 yaşının üstündeyseniz daha ucuza girersiniz. Neyse o da yeter :)
   Bir sonraki yazımda Jeju Adası'nı iyice araştırıp sizlere sunacağım. Seyahatimiz hayırlı olsun :)
  Ayrıca kaynak adreslerim:
  http://www.varunagezgin.com/
  http://www.gezegence.com/                                                                            

Diğer yazılarım ise burda:    
  - Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #1
  - Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #3
                                                                                                                              **öpüldünüz