10 Oca 2015

Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #3

  
  Merhaba arkadaşlar, Kore gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. (Yazının sonunda diğer kayıtların linki mevcuttur.) Hatırlarsınız öğrenci cüzdanında bulunan bütçesizliğe rağmen Seul'de bir hafta gezip tozduk, tabii ki orada bir 'oppa' edinip hemen Jeju'ya gidiyoruz. Biliyorsunuz ki Jeju'ya damsız girilmez !
     Merhaba Jeju, merhaba Jeju !  Hepimiz burayı dizilerden, filmlerden iç çeke çeke izledik, hep taktılar kollarına oppalarına, aldılar uçaklarını doğanın içine, o adaya gittiler. Şimdi sıra bizde. Bakalım Seul'den Jeju'ya nasıl ışınlanabiliriz ?

    1- Seul'den Jeju'ya..

         İlk başta havayollarını araştıralım:
         - Korean Air :  İnternet sitesinde ingilizce dil seçeneği de olan -ki bu bize kolaylık sağlayacak- ve arayüzünü beğendiğim Korean Air. Durum şöyle:
  - https://www.koreanair.com/global/en.html

      - Easter Jet : Bu havayolları şirketi nispeten daha ucuz.
      - http://www.eastarjet.com/

        
      2- Jeju'ya indik !


      Kalacak yer bulmamız lazım, bir sürü otel seçeneği mevcut,.Fakat ben pansiyonlara baktım daha ucuza kapatabilelim diye. İşte link:
     - Jeju Hotels

       3- Hadi Gezelim !
  Jeju adası doğanın kalbi, yeşillik, temiz hava, şehirden kaçmak için en güzel yer burası Kore'de. Birçok park var manzarasını izleyebileceğinşz, etkinlikler, müzeler özellikle çok otel var. Tamamen turistik. Ayrıca buraya gelme maliyeti de düşük. O kadar çok gezilmesi ve görülmesi gereken yer var ki tek tek yazsam upuzun bir liste olacak, o yüzden ben araştırırken bir site çok güzel düzenlemiş o adresi size veriyorum arkadaşlar :)
   -  Jeju Adası gezilecek yerler
  Şimdilik serimin sonuna geldim, bakalım bir sonraki yazımda nereyi gezebiliriz. Henüz kara vermedim :) Eski yazılarımı okumak isteyen olursa şöyle buyursun.
  - Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #1

  - Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #2
                                                                                                                                      **öpüldünüz