28 Oca 2015

Hyde, Jekyll, Me / Hyde, Jekyll and I, 2015

 Yorobuun !  Kill me Heal me dizisine, konusuyla, oyuncularıyla ve senaryosuyla rakip bir dizi geldi, daha tazecik 2 bölümünü izlemiş bulunuyorum. Yine güncel dizi, yine ben, sabredecektim güya, beceremedim. Şimdiden diğer bölümleri iple çekiyorum.
 
   Konusuna gelecek olursak, Başkan Goo Seo Jin (Hyun bin), adı 'Wonderland' olan eğlence parkının müdürüdür. Tabiki de müdür olduğu için yüzü mahkeme duvarı, kimseye ilişmeyen, günü daima programlanmış, kafasına eseni yapan,yasaklayan ukala, insanlıktan nasibini almamış bir tiplemeyle karşımıza çıkıyor -gerçi Secret Garden'dan alışkın olduğumuz tipik Hyun Bin işte :)-  Fakat Başkan Goo'nun bir sorunu vardır, kalp atışı 150'yi geçtiği zaman tamamen başk biri olur, o yüzden hep doktor kontrolleri altında yaşamaktadır. İçinde yaşayan o farklı kişilik 'Robin' den gerçekten nefret etmektedir. 5 sene boyunca içinde saklamayı başarmıştır. Kalp atışını stabil tutabilmek için, çoğu şeyden uzak durmuştur.
    
    Bir gün sirkten kaçan bir gorilin eğlence parkını velveleye vermesinden sonra başlar herşey. Herkes paniklemiş halde napacağını bilemezken, gorilin küçüklüğünden beri yanında olan Jang Han Na (Han Ji Min) gelir, onu sakinleştirmek için Bing-bing! (gorilin adı) diye bağırır, Han Na'ya koşan gorili gördüğünde Başkan Goo'nun nefesi kesilir, kalp atışları yükselir. O an bi terslik olduğunu anlamıştır.
   Bundan gerisinianlatırsam çok fazla spoiler vermiş olurum burada bırakıyorum arkadaşlar, bu diziye bağımlı olacağınıza eminim :)
 
  Aklımda asılı kalanlar:

 1-
Kill me Heal me mi Hyde, Jekyll and me mi derseniz ikisi de karar veremeyeceğim kadar güzeller, mianhe..
 2- Sanırım iki dizide  de kişilikleri daha çok benimsemiş durumdayım. Shin Se gi ve Robin. Fakat %100 dizi sonunda bu kişilikler kaybolacak ve ben kahrolacağım.
3- Bana sorarsanız Hyde,Jekyll and me dizisinde bu çoklu kişilik bozukluğunu bir sunum olarak bize tanıtmaları bir artıydı, en azından hastalığı daha da iyi anlayarak diziye hakim olmamızı sağlıyor.
4-Dizi ,araştırmak isterseniz Dr.Hyde ve Bay Jekyll adında birçok versiyonu bulunan bir filmden esinlenilmiş. Çok eski bir yapım, ilk vizyon tarihi 1931'edayanıyor.
                                                                                                                                                                                               **öpüldünüz

14 Oca 2015

Kill me Heal me, 2015

    2015 yapımı yeni bir dizi, 'Kill Me Heal Me'. 20 bölümden oluşacak olan bu dizinin konusu fantastik. Kore dizilerini seçerken her zaman türüne bakarım, fantastikse eğer hiç durmam, izlerim, çünkü bu konuda gerçekten çok iyiler. Bana göre 'Kill Me Heal Me', akılda kalan diziler listesine bu sene adını yazdıracak.
   Konusunu şöyle kısacık size çıtlatacağım.

  
   Cha Do Hyun'un çoklu kişilik olarak adlandırılan bi hastalığı vardır ve tam 7 farklı kişilik barındırmaktadır. Çoğu zaman bu farklı kişilikleri tetikleyen bazı unsurlarda ortaya çıkıveriyorlar ve tamamen başka biri oluyorlar. Cha do Hyun esas benliğine döndüğünde ise kendini başka bi yerde, farklı bir tarzda ve başka kişilerle bulabiliyor, kendisi olana kadar olan hiçbirşeyi hatırlamıyor. Kore dizilerinin vazgeçilmez olaylarından olan büyük bir holding şirketinin varisi rolünde Cha do Hyun. Bu yüzden hastalığını kimselerin bilmesini istemiyor. Sağ kolu yani sekreteri ve doktoru arasında kalacak bir sır olarak kalmasını istiyor. Dizinin konusu ise bu sırrı mezara götürecek olan stajyer psikiyatrist Oh ri Jin'le başlayacak olan aşklarını konu alıyor. 



Fakat bir sorun, Cha Do Hyun'un kavgacı ve cool kişiliği Shin Se Gi çoktan Oh Ri Jin'e aşık olmuştur.

    Şimdilik sadece 2 bölüm izleyebildim ve gerçekten diğer bölümleri iple çekiyorum fakat güncel bir dizi izliyorsanız biraz sabretmek zorundasınız. Ya da daha büyük bir sabırla finalini bekleyip toptan izlemeniz sizin için daha iyi :) Şahsen ben bunu beceremiyorum.
    
Shin Se Gi, favorimsin. İzleyiniz, şiddetle tavsiye edilir.
                                                                                                                                                                                                  **öpüldünüz

12 Oca 2015

1 Yıl Olmuş !!!


   İyi ki doğdun blogum, her ne kadar yaş günün olarak 11 Aralık'ı unutsam da bugün hatırıma geldi ve çok vakit kaybetmeden (!) bir senemizi doldurmuş olduğumuzu paylaştım. Biliyorum, blogumla çok ilgilenemiyorum ama burası benim bir nevi kaçış yerim, gizli sığınağım. Adımın, sanımın çok bilinmediği, özgürce fikirlerimi, görüşlerimi paylaşabildiğim harika bir yer.
     Ayrıca ziyaretçi sayacım 10 000'e yaklaşmış durumda. Bu benim için çok önemli, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nice senelerde nice film-dizi eleştirmek üzere. Annyong !
                                                                                                                                                                                        **öpüldünüz

10 Oca 2015

Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #3

  
  Merhaba arkadaşlar, Kore gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. (Yazının sonunda diğer kayıtların linki mevcuttur.) Hatırlarsınız öğrenci cüzdanında bulunan bütçesizliğe rağmen Seul'de bir hafta gezip tozduk, tabii ki orada bir 'oppa' edinip hemen Jeju'ya gidiyoruz. Biliyorsunuz ki Jeju'ya damsız girilmez !
     Merhaba Jeju, merhaba Jeju !  Hepimiz burayı dizilerden, filmlerden iç çeke çeke izledik, hep taktılar kollarına oppalarına, aldılar uçaklarını doğanın içine, o adaya gittiler. Şimdi sıra bizde. Bakalım Seul'den Jeju'ya nasıl ışınlanabiliriz ?

    1- Seul'den Jeju'ya..

         İlk başta havayollarını araştıralım:
         - Korean Air :  İnternet sitesinde ingilizce dil seçeneği de olan -ki bu bize kolaylık sağlayacak- ve arayüzünü beğendiğim Korean Air. Durum şöyle:
  - https://www.koreanair.com/global/en.html

      - Easter Jet : Bu havayolları şirketi nispeten daha ucuz.
      - http://www.eastarjet.com/

        
      2- Jeju'ya indik !


      Kalacak yer bulmamız lazım, bir sürü otel seçeneği mevcut,.Fakat ben pansiyonlara baktım daha ucuza kapatabilelim diye. İşte link:
     - Jeju Hotels

       3- Hadi Gezelim !
  Jeju adası doğanın kalbi, yeşillik, temiz hava, şehirden kaçmak için en güzel yer burası Kore'de. Birçok park var manzarasını izleyebileceğinşz, etkinlikler, müzeler özellikle çok otel var. Tamamen turistik. Ayrıca buraya gelme maliyeti de düşük. O kadar çok gezilmesi ve görülmesi gereken yer var ki tek tek yazsam upuzun bir liste olacak, o yüzden ben araştırırken bir site çok güzel düzenlemiş o adresi size veriyorum arkadaşlar :)
   -  Jeju Adası gezilecek yerler
  Şimdilik serimin sonuna geldim, bakalım bir sonraki yazımda nereyi gezebiliriz. Henüz kara vermedim :) Eski yazılarımı okumak isteyen olursa şöyle buyursun.
  - Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #1

  - Otostopla Kore'ye gidecek gezgin aranıyoor ! #2
                                                                                                                                      **öpüldünüz