29 Haz 2014

Dating On Earth, 2008


   JYJ hayranlarinin cok hosuna gidecegi bir filmle karsinizdayim :)

  Kendi isimleriyle oynadiklari film, romantik komedi tarzinda. Basroller, Park Yoochun, Kim JaeJoong ve Soo Hyun(Seo Hyun Jin). Junsu´muz yan rolde Yoochun´un kankasi olarak rol almis.

  Konumuza gelecek olursak: Yoochun ve Soohyun ciftimiz evlidir, fakat isin garibi, oglumuzun daha ögrenci kizimizin da ögretmen olmasidir. Asil olay ise; Soohyun´un atandigi okul, esinin okuludur. Yoochun bu ise cok karsi cikar, kimseye onlarin evli oldugunu söylememislerdir. Yoochun cok kavga ettigi icin cogu okuldan atilmis, 2 sene kaybetmis ve ancak bu okul onu kabul etmistir bu yüzden o mezun oluncaya kadar kimseye söylememye karar verirler.

  Derken okula yeni bir ögrenci transfer olmustur. Asi, kavgaci, melankolik, asabi, kim? Tabi ki Jae Joong :)  Jae Joong 10 yasindayken anne-babasini kaybetmistir. Ablasiyla birlikte yetim ve öksüz kalmistir, fakat evde cikan bir yangin sonucu ablasini da kaybetmistir, herkes bu yangini Jae Joong´un cikardigini düsünmektedir. Belki de cocuk bu yüzden bu kadar asabi ve melankolik oldu, cik cik.

   Ögretmen böylesine icine kapanik bi ögrenciyi acmak icin fazla üstüne düser, bu ilgiyi yanlis anlayan Jae Joong ögretmeninden hoslanmaya baslar. Tabi ki Yoochun´umuz da karisini kiskanmaya baslar.Önermesi benden, izlemesi sizden :) JYJ nin bir arada olmasi güzeldi, film öyle asiri müthis bi film degil, ama izlemeye deger :)

                                                               ´Su iki tatli cifte bakiin :)


                                                                 ´ Iki düsman sonra arkadas olur :)

20 Haz 2014

Yemekte Ramen Var !

  Ramen´i hemen hemen hepimiz biliyoruzdur, ben ilk yediğim zaman cok begenmistim, markete gittigimde 4-5 tane aliyordum ve aksamlari yemekten sonra ( evet yemekten sonra acikan bi insanim:) ) su isitir, yerdim. Peki nerelerde buluyordum, nerede yiyordum ?

  Carrefour´da ´Uzakdogu Mutfagi´ adinda bir reyon var. Bütün Japon, Cin , Kore sosu, atistirmaliklari herseyden var.  Ilk gördügümde mutluluktan havalara ucmustum. Hele ki  ´Kimchi´ kavanozunu görünce sevincten ölüyordum. Belki biraz pahali olabilir, 19.50 tl idi, bir artis göstermedigi sürece fiyatlar.

  Onun hemen alt reyonunda sira sira ramenleeer, cesit cesit, acili- acisiz. Ramenler de 3 ila 5 tl arasinda degisiyor.Asagida marketten aldigim ramen ve kimchi:



        Ramen´i bazen ise gidip restaurantta yiyorum. Tesadüfen Sultanahmet´te kesfettigim ´Chung Gi Wa´ adli bir Kore restauranti. Isletenleri de Koreli. Ahjummam var bi tane orada, cok tatli, ona bir kere `Annyonghaseyo´ dedim diye Korece´yi ana dilim gibi iyi sandi ve basladi benimle taramali tüfek gibi konusmaya :) Oradaki ramen fiyati da yanilmiyorsam 15 tl idi. Asagidaki fotografta orada yedigim bi ramen:


                                                                                             
                                                                                                                     Afiyet olsun´´

18 Haz 2014

Eve Kapanilip Izlenilesi Romantik Filmler 1

 
    Öncelikle yazi hatalarim icin kusura bakmayin, Türkce karakterleri olmayan bir bilgisayarla bütün bi yazimi gecirmek zorundayim ve korkarim ki yaz boyu yazdigim cogu yazim bu sekilde olacak. Ama belki ilerde hepsini tek tek düzeltme sansim olabilir.
   Bu yazimda " Film önerir misiniz? " sorusuna 9 tane güzel cevap veriyorum.Kendi begenime göre siraladim, kisisel bi listedir.Simdi 9`dan geriye saymaya baslayalim (Ingilizce isimleriyle yazdim cünkü arama yaptiginizda daha kolay ulasabiliyorsunuz.):

  9#  My Tutor Friend 1, 2003



 Afiste gördügümüz esas kizimiz Su Wan derslerinde basarili bir üniversite ögrencisidir, Annesinin de bir tavukcu dükkani vardir ve annesi ona kisa süreli bir is ayarlamistir. Haftalik belli saatlerde ders veren özel ders hocasi.

 Fakat ders verecegi kisi Ji Hoon derslerle alakasi olmayan, asi , okulda kavgalar cikaran bi tiptir. Kizimiz onu nasil yola getirecek, onunla nasil basa cikacak demeyin! Filmi izleyin :)

   Ayrica Ji Hoon`un kavgali oldugu bir ögrenci var. Jong Soo. Yani gercek adiyla Gong Yoo. Cok sevdigim ve bayildigim bi aktördür öyle dövülmesine, üzülmesine icim el vermedi dogrusu.  
                         
                                 8#  You Are My Pet, 2011


  Bir gün kizimiz Ji Eun, eve geri dönerken evin önündeki karton kutunun icinde bir adam görür. Evet, esas oglanimiz bazi adamlardan kacarken kutuyu bos görmüs ve hoop icine atlamistir orada saklanirken Ji Eun onu bulmustur. In Ho yu eskiden sahip oldugu kücük köpegine benzetir. In Ho` da madem öyle bana köpeginmisim gibi davran der cünkü kalacak yeri yoktur, orada kalabilmek icin bunu kabul etmistir.

  Ayrica In Ho cok iyi bir danscidir fakat kalacak yeri yoktur. Ji Eun evinde kalmasini kabul eder. Film güzeldi sonucta Jang Geun Suk oynuyor her türlü izlerim, yani 8. sirada olmasi sizi yaniltmasin, eglenceli bir filmdi.


7#  100 Pounds Beauty, 2006


   
  Kizimiz Hanna` nin sesi cok güzeldir ve sarkici olan Amy`nin arka vokalden sarkilarini söyler. Yani sahnede kimsenin görmeyecegi bir yerde Hanna sarki söylerken Amy söylüyormus gibi durur. Kiloludur bu yüzden arka plandadir. Fakat isinden memnundur hatta memnun olmasinin bir sebebi de patronundan hoslanmaktadir.

   Kilosundan su ana dek hic sikayetci olmayan kizimizin sabrini Amy sinamistir ve Hanna kendini bastan asagi degistirmeye karar verir. Zayiflamak ve estetik operasyon gecirmek icin kollari sivamistir.

  Peki sonra ne oldu, sesiyle taninabildi mi en önemlisi patronu ona karsi nasil bir tutum sergiledi? Aslinda dis görünüsleriyle insanlari acimasizca yargiladigimiz su dünyada güzel bir örnek bu film :)

                                                  6#   Baby & Me,  2008



  Jang Geun Suk`un basrolünü oynadigi Baby & me aslinda romantik bir filmden cok komedi filmi ama yine de listeme almak istedim.

 Han Jun So okulla pekte arasi olmayan, arkadaslariyla eglenmeyi seven bir ögrencidir. Ailesi bu durumdan hosnut olmadigi icin ona sadece 100 dolar birakarak evi terkederler. Ne aile ama :)

 Han Jun So terkedilmislik duygusu olmayan Jun So :) markette dolanirken raflara yönelir ve sepetine geri döndügünde icinde bir bebek bulur. Bir de not yazilidir. Bebegin babasinin o oldugunu yazan.

 Ailesi zaten onu terketmistir bir de üstüne bu bebek! Jun So´ nun hayatinda beliriveren degisikliklerle nasil basa cikiyor, bebegi sevmemesine ragmen sonra nasil sahipleniyor onu da siz izlemelisiniz:)

5#  My Little Bride, 2004



    Sang Min ve Bo Eun kücüklüklerinden bu yana birlikte yetismislerdir. Sang Min´in büyüükbabasi ve Bo Eun´un büyükbabasi silah arkadasiymis. Büyükbabasi Sang Min´i arkadasina emanet etmis o vefat edince de Sang Min´i kizimizin büyükbabasi büyütmüs.

  Büyükbaba hastalaninca Sang Min büyük bir telasla yurtdisindan geri döner. Capkin, sapikca sakalar yapmayi seven ve kizlara hasta olan Sang Min, Bo Eun´la iyi gecinir ve genelde ona sakalar yapan birisidir. Fakat büyükbaba iyilesince onlari hic beklemedigi yerden vurur. Arkadasiyla bir antlasma yaptigini ve onlarin besik kertmesi oldugunu söyler :) Haha tam Türk filmi. Ama kizimiz daha okula gitmektedir evlenme cagina bile gelmemistir.

  Peki ya ne olacak? Kizimiz ve oglumuz nasil anlasacak, evlenecekler mi ? Iyi seyirler :)

                                                                                               4#  Perfect Couple,  2007


      Soo Jin üniversite yillarinda asi bir genc kizken bir sürü isyanlari desteklemis, olaylara katilmistir fakat sonra kendisini muhabirlige adamistir.

    Jae Hyuk is cocuklugunda oyuncak yerine gercek silahlarla muhattap olmus tam bir suclu yakalama makinesidir. Ne kadar müthis bir polis olursa olsun sivri, kesici aletleri görünce korkmaktadir.
   
  Birgün Soo Jin yolda balik köftesi yerken köftenin cubugu, bir sucluyu yakalamak icin oradan kosarak gecen Hyuk´un karnina saplanir ve farkedince bir süre yerde yatar. Muhabir kizimiz hemen bunu kameraya alir ve polisi televizyonlarda rezil eder. Polis Jae Hyuk bunun intikamini alacaktir fakat ayni sekilde kizimizda gayet cirkeftir ayrica sesi de rahatsiz edici sekilde incedir ahah ona cok gülmüstüm :)

3#  Unstoppable Marriage,  2007


  Hwang Ki Baek, bir gün takildigi bi kizla giderken kiz onu yamac parasütü yapilan bi yere götürür. Fakat Ki Baek yükseklikten korkmaktadir ve onunla ucan görevliye onu indirmesi icin adeta yalvarir ve onu dürtekler. Panikleyen görevlinin eli ayagina dolasinca parasüt hakimiyetini kaybeder ve agaclik bir yere düserler. Görevli kaskini cikarinca ortaya cok hos bi bayan(kizimiz) cikar ve Ki Baek´e onu dürtekledigi icin düstügünü söylerle catisirlar ve böylece tanismis olurlar.

 Kizimiz kagittan bebekler yapan ve kalan zamanini parasüt hocaligiyla geciren mütevazi bir kizdir. Babasi kore geleneklerine ne kadar bagliysa, oglumuzun annesi de aksine tam bir Fransa asigi bir sonradan görmedir. Evlenmek isteyen evlatlarina engel olmak icin ellerinden gelen herseyi yaparlar. Cünkü baba ve anne arasinda mal-mülk husumeti vardir. Peki evlenebilecekler mi, nasil ? Iyi seyirleer :)

                                                                   2#  Penny Pichers,  2011


    Ji Woong meteliksiz, kirasini bile ödeyemeyen, cati katinda yasayan ve buna ragmen hicte cabalamayan biridir. Motoru vardir ve arkadaslariyla takilmaktan zevk alir, kizlarin ilgisini cekmek ister.

    Hong Shil ise hayatini tamamen para kayanmaya adamis bir kizdir ve Ji Woong´un komsusudur. Para kazanmak derken belli bir isi yoktur, nerede ne firsat varsa degerlendirir, cam siseleri toplayip satar, getir-götür isleri yapar bu ufak tefek islerle gayet de kendi kendine yeter.

  Fakat birgün biriktirdigi paralar üyerine ikinci bir hesap acmasi gerekmektedir ve evsiz kisilerin üstünden faydalanarak bu hesap acilabilmektedir. Kizimiz da oglana karsi kurdugu planla onu evsiz birakir onu yanina alir ve onun adiyla bir hesap acar.

  Ji Woong´un bu hain plandan haberi yoktur, ögrenince ne olacak dersiniz, iyi seyirler :)

   1#  Chilling Romance,  2011


   Jo Goo, sokakta kücük oyunalrla sihirbazlik gösterileri yapan biridir ve bir oyununda izleyicilerin arasinda yaptigi seylere hic gülmeyen, memnun olmayan ve sabit bakan bir kadin görür(Yeo Ri). Jo Goo´nun ilgisini ceker ve o kadinla konusmaya karar verir aklina müthis bir oyun gelmistir.

  Jo Goo´nun aklina gelen müthis oyunla cevrede söhret olmustur ve bu numaranin basrölü Yeo Ri´ dir.

 Numara hayaletlerle ilgilidir ve korkutucudur. Cünkü Yeo Ri bu konuda ustadir, ona musallat olmus ve bir türlü gitmeyen bir hayalet vardir. Bu tuhaf hayati yüzünden cevresinde pekte insan yoktur. Cok anlatmak istemiyorum cünkü cok hos bi filmdi izleyerek siz de beni anlayacaksiniz. Ikilinin uyumu komik ve güzeldi. 1 numarayi hakediyorlar bence. Listem burada sona eriyor belki yakinda ikinci bi liste yaparim. Saglicakla kalin.
                                                                                    ´                           Öpüldünüz´´