25 Ağu 2015

Roommate / 룸메이트

  SBS kanalının bizlere sunmuş olduğu farklı tarzda bir 'reality show'. Ülkenin her yaştan ünlüleri bir çatı altında topladığı, 11 kişiden oluşan bir tv programı. Evin her yerinde olan kameralar sayesinde gece-gündüz neler yaptıklarını, nasıl yaşadıklarını, günlük rutinlerini izleyebilirsiniz. 5 oda, 11 kişi, 60 kamerayla 200 günlük kayıt.
  Her bölümde farklı aktiviterle karşımıza çıkıyorlar. İki sezondur süregelen bu programın ikinci sezonunda önceden kalan kemik bir grup hariç, başka ünlüler katıldı. İsterseniz ilk sezondan başlayarak bir göz atalım:

                       Roommate / Sezon 1 / 2014

  
Sol baştan başlayarak; Shin Sung Woo (şarkıcı,aktör),  Lee Dong Wook (aktör), Lee So Ra (model, radyo sunucusu), Park Chan Yeol ( Exo üyesi), Park Min Woo (aktör), Hong Soo Hyun (aktris), Song Ga Yeon ( karışık dövüş sanatları ustası ), Nana (After school üyesi, model), Jo Se Ho (komedyen), Park Boom ( 2ne1 üyesi), Seo Kang Joon (5urprise üyesi, aktör). 

                Roommate / Sezon 2 / 2015


        Sol baştan başlayarak yeni gelen ünlüler;  Otani Ryohei ( Japon, aktör), Park Joon Hyung (g.o.d üyesi), Cucumber köpeğimiz :), Heo Young Ji ( Kara üyesi), Lee Guk Joo (komedyen), Sunny (Girls Generation üyesi, aktris, radyo sunucusu), Bae Jong Ok (aktris), Jackson Wang (GOT7 üyesi.

         Sanırım ben ikinci sezonu daha çok beğendim, iki komedyen olması, Joon Hyung 'un komedyenliği aratmayacak kadar eğlenceli olması, Jackson'a olan hayranlığım bu sezonu daha çok sevmemi sağladı.
         Özellikle Lee Guk Joo beni kırıp geçiriyor, geneli pek sevemedi onu ama bana gerçekten doğal geliyor, Kendisiyle barışık.

            İyi seyirler :)
     
        

21 Ağu 2015

Oh, My Ghost / Oh My Ghostess, 2015



  Na Bong Sun, Kore'de belli bir üne sahip şef  Kang Sun Woo'nun restoranında asistan şefliği yapmaktadır fakat kendine olan özgüvensizliği, hep hata yaptığı düşüncesi şefin ve diğer çalışanların sinirlerini bozmaktadır. Ayrıca gün boyu uykuludur çünkü gece boyu  kendisi gibi Şaman olan büyükannesinin de görebildiği hayaletleri görür ve onlar yüzünden uyuyamaz.

      Birgün Na Bong Sun, restorandakilere karşı farklı bir tavır sergilemeye başlar ve herkes bu değişimin farkındadır.

      Hayaletlerle dolu herşeyi severim, özellikle eğlenceliyse. Bu dizide bakire genç hayalet erkeklere olan aşkıyla bizi çok güldürecek :) Henüz daha sonunu getiremedim, finalini yaptığım zaman bilgileri güncelleyerek size tekrar yazacağım. İyi seyirler :)


                                                         Finale çabuk ulaşmam dileğiyle

7 Ağu 2015

Çilek Kokusu - The Heirs Benzerliği

 

     Bunu bitek farkeden ben değilmişim, biraz araştırma sonucu çoğu koreseverlerin de bu durumu farkettiklerini gördüm. İlk başta çok dikkat etmesem de (çünkü genelde dizi uyarlamaları repliğine kadar aynı olduğu için, bu dizide tek tük benzerlikler ilgimi çekmedi) Aslı'nın ve annesinin, Burak'ların malikanesinde kalmaya başladığını görünce adım adım takip ederek izlemeye başladım taa ki Burak'ın Aslı'yı mutfakta görüp, kendisini görmemesi için gizlendiğini görene dek.
    Ve dizinin en başında dikkat etmediğim herşeyi The Heirs'a uyarladığım zaman cuk oturdu.
 Ayrıca Burak'ın Aslı'nın tokasını çıkarıp saçını açmasını da bilin bakalım daha önce kim yapmıştı ?