18 Kas 2014

Matsuri Festivali,2014 (Baltalimanı Japon Bahçesi)


  Merhaba arkadaşlar, bu festivali yazmakta geç kaldığımı biliyorum ama vizelerden,derslerden vakit olmadığı için geciktirmek zorunda kaldım. 26 Ekim 2014, Pazar günü saat 13:00 - 17:00 arası, Baltalimanı Japon Bahçesi'nde gerçekleşen 'Matsuri Festivali' ne katıldım. Neyse ki üzerinde bir ay geçmeden yazıyorum :)

   Festivalde neler oldu ?
  1. Cosplay yarışması: Japon anime ve manga karakterlerine benzeyen amatör kostüm mankenlerinin kostüm yarışması yapıldı. Gerçi sonuna kadar bekleyemedik, o yüzden kimin birinci olduğunu göremedim ama yarışmacıların toplu bulunduğu fotoğraflar çektim.
 2. Koto konseri: Geleneksel Japon çalgısı Koto (kanuna benzer) ile geleneksel ve modern Japon müziği dinletisi yapıldı, onun da ancak sonuna yetişebildik.
 3. Japon müziği DVD gösterimi: Japon davulundan, pop müziğe kadar günümüz popüler Japon müziği gösterimi olmuş. Çok kalabalıktı göremedim.
 4. İaido gösterisi: Japonya'nın geleneksel kenjutsu'larından (dövüş-savunma sanatları) biri olan iaido gösterisi yapıldı, bir Japon abimiz geleneksel kıyafetiyle ve kılıcıyla pek çok hareket gösterdi.

   Ana kapıdan içeri girdiğinizde sol tarafta 'Ana Sahne' yer alıyor. Koto kkonseri, İaido gösterisi, cosplay yarışması ve DVD gösterimi orada gerçekleşti.
   Sağ tarafta Çay Odası'nda çay töreni, Japon çayı ve şekerleme sunumu yapıldı. Ayrıca bir diğer Koto konseri de buradaydı.
   Gezme alanında bonsai yetiştirme ve bakım, workshop standı vardı. Onun yanısıra Japonya'ya ait birçok tanıtım standları yer almış,mesela, kendema ve vanage adında oyun standları, japoncca isim yazma, origami, Japonya'yı dağıtan dergilerin dağıtılması. Ben de üç tane dergi alabildim, stand görevlisi Japon'du ve japonca dergi istediğinizde üçer-beşer veriyordu, haha. Ayrıca Türk-Japon kadınları dostluk ve kültür derneği'nin de standı varmış.

    Ayrıca çim alanda güyaa suşi dağıtımı olacaktı, onun yanında kurupasta ve içecek de buna dahildi ama suşiden bi gıdım yiyemedim, üstüne üstelik yaşlı teyzeler 'Bunun adı ne?' diyerekten binlerce suşiyi ağzına götürdü. Daha ismini bilmiyorken üçer-beşer yediler ama biz sadece kurupasta yiyebildik. Ayrıca bir teyzemin kurupastayı göstererek dağıtan görevliye 'Yavrum bu suşi pastası mı oluyor?' diye sormuş olduğuna da şahidim. Onu da geçtim, mangaları torunlarına çizgi roman diye onar onar alırken, bize 'manga' kalmadı, hem de Japonca'ydı. Teyzecim, hadi çizgi roman olsun, Türkçe değil ki, ne yapacaksın Japonca'yı. Bize de bıraksaydınız keşke. Neyse ben bişey demiyorum..
  Matsuri festivalimiz bu şekildeydi efendim, bi dahakine de bekleriz :)
                                                                                                                                          **öpüldünüz 

3 Kas 2014

Modern Farmer, 2014

   
    Ne zamandır böyle eğlenceli, yeni bir dizi izlemek istiyordum. Tabi Hong Ki'yi görür görmez hemen atladım. Fakat güncel bir dizi izlemek pek de iç açıcı birşey değil, bunu 'Master's Sun' ı yayınlandığı sıralarda izlerken anladım. Tam diziye odaklanıyorsunuz ve bölüm dünyanın en güzel ve en heyecanlı yerinde bitiveriyor, normalde olsa harddiskimden diğer bölüme tıklamam yeterli ama tam bir hafta beklemek pek hoş değil. Ama sanırım bu dizinin de sonu bu olacak, üzgünüm kendim..
   
   Diziye başlayalı iki-üç bölüm oluyor. ben de tazeyim daha o yüzden şöyle bi girişten size özetle düşüncelerimi paylaşacağım.
   Min Ki (Hong Ki) ve arkadaşlarının 'Exo' adında bir Rock&Roll müzik grupları vardır. Grubun adının Exo olması da ayrı bi garip, dizide de buna değiniliyor. Hatta 'Excellent' ve 'Souls' un birleşiminden doğan bir ad koyduklarını söylüyor Min Ki. Herneyse, farkındaysanız konudan çabuk kopup farklı şeylere yönelebiliyorum, sıkılmadan okumaya çalışın okurlarım :)

 
   Bundan yedi yıl sonra herkes kendi yoluna gitmiştir. Şimdi sol baştan Kang Hyuk (klavye) babasının hastahanesinde torpilli stajyerdir, Min Ki'miz (vokal), Joo Yeon (gitarist) sinir bozucu bi şirkette stajyerdir, halinden hiç memnun değildir, Han Ki Jun (baterist) üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanır fakat çok başarısızdır. Peki bizim çaresiz Min Ki'miz borçlardan,harçlardan paçayı kurtaramaz derkeen büyüknnesinden ona kocamaan bir arazi miras kalır ve burda lahana tarımı yaparak hayatını kurtaracağı fikriyle arkdaşlarını da alır, köye yerleşirler. Benden bu kadar :)

  Aklımda asılı kalanlar :
 1. Lee Hong Ki, bu aralar patladı, 'Bride of the Century' den sonra onu tekrar bir dizide görmek çok güzel :)
 2. Dizi güzel fakat başrolde oynayan Min Ki'nin çocukluk aşkı Yoon Hee noona biraz yaşlı durmuyor mu, neyse sustum..
 3. Acaba grubun adını  neden 'Exo' seçtiler, bilemiyorum.
 4. Haha, bu arada Min Ki'nin yüzüne yapılan yakın çekimlerinde, bir de ' Kençanayo, kençanayoo! ' lafı var, izlerseniz bana hak vereceksiniz, çok gülüyorum :) 

   Birkaç GIF bonusu size :)  :

 


                                                                         
    Gördüğünüz üzere yakın çekimler komedi :) İyi seyirleer..
                                                        
                                                                                                                             **öpüldünüz